AIDS! Te azt gondolod hogy semmi közöd nincsen hozzá?!

Mert nem vagy meleg, vagy nem élsz egy szegény afrikai faluban, rosszul gondolod. AIDS kÖnnyen meg tÖrténhet veled, meg mindenkivel.Azt hiszed hogy tévedek?. HIV fertõzötek meglehetösen növekednek in a Nyugaton, védekezés nélkül mindegy hogy heteroszexuális vagy vagy homoszexuális. Néhány Európai országokban, több mint egyharmada az új fertõzötek száma a nõk. Több mint 65.000 amerikai és nyugat-európai HIV-pozitív volt tavaly, hozzátéve, hogy a több mint fél millió ember él HIV fertözésel-Nyugaton-és Közép-Európában. Még több millió amerikaiak, akik HIV-pozitívak. Antiretrovirális kezelés javította a túlélési arányt, de nem gyógyíttota meg teljesen.De ez nem elérhetõ mindenki számára. Halálesetek száma megháromszorozódott. Az AIDS a Kelet-Európában 2000 óta a gyógyszeres kezelés hiánya miat. De az AIDS halálozás csökentek a Nyugat-Európaban és Észak-Amerikában köszönet hogy hozzá fértek és meg veheték a gyógyszereket.

Megelõzés: jobb félni, mint megijedni!

Amikor szekszelnek, Ön és a partnere csak akkor biztonságos, ha nem érintkezznek a testi folyadékokal (vér, sperma, és hüvelyi váladék). Ezert feltétlenül szükséges egy fizikai akadály, mint például az óvszer minden féle szexuális találkozás. Mert a bõr a száj, a hüvely, a hímvesszõ és a végbélnyílás annyira finom, hogy meg sebezheted, apró vágások vagy sebek. Ezért kaphatjátok meg a HIV-fertõzést vagy más STD fertõzéseket.

Kockázatos

Természetesen biztonságos szekszek mindig kifizetõdõek. Persze vannak olyan helyzetek, amelyek sokal koczkázatosab.

  • Peldául amikor több partnerel szeretkeztek, a kockázat sokal nagyob könnyeben megkaphato a HIV + AIDS.
  • Amikor Felhasználnak kábítószereket, vagy sok alkoholt isznak teljesen megváltoztatja a gondolkodásukat, másként viselkednek, mint amikor józanok. Mi tudjuk hogy ez történik!
  • Amikor Injektált kábítószert beveszünk nagyobb a veszély, gondolkodjanak józanul. Mindig biztonságosab ha új, tiszta és steril tûket és fecskendõket vagy injekciókat hassználunk.
  • Amikor anális szekszet csinálunk nagyon fontos hogy óvszerel csináljunk különben fertõzést kaphatunk. A végbélnyílás az egy rendkívüli érzékeny mivel a bõrt meg horzsolhatod.
  • Azok akik élnek egy szegény faluban és a HIV-fertõzés aránya nagy, és nem tudnak hozájutni vagy a hozzáférés nem lehetséges mert hogy az óvszer iz hiányzik, a legjobb, amit tehetünk, ne szekszeljenek. Ez a leg biztonságosab. Nem mondom, hogy ha nem lettél figyelmeztetve!

Ki kaphatja meg a HIV fertozést?

Mindenki megkaphatja, a HIV virust, senki sem kivétel HIV- vírus nem tesz kivételt. A fertõzés nem állt meg. Egyre nagyobra nõt, 25 évig csak növekedett és növekszik. Még több fiatalokat érintimeg.Tavaly majdnem a fele fertõzött fiatal emberek voltak 15 töl 24 évesig. A védekezés nélküli szex vagy a kábítószeresek közösen hassznaljak a tûk és fecskendõk sokkal veszélyeztetettebbek, ezért ök könnyebben kapják meg a HIV / AIDSet. Senkinek se van írva az arcára. Szinte lehetetlen tudni, hogy ki fertözöt, ezért szükségünk van a védelemre. A kockázat az mindig forog.

Until there’s a cure, prevention and protection are the keys to stopping HIV

A józan ész tipp: használjon mindig új óvszert minden egyes alkalommal, amikor szexelnek! Védjemeg az egészségét, és ne kockáztatja a partnere életét.